Jadłospis
06 -10.09.2021 r.
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | |
ZUPA |
: kalafiorowa 300 g z ziemniakami na wywarze mięsnym (cebula, seler, marchew ,kalafior, śmietana, pietruszka ) | pieczarkowa300ml z ziemniakami na wywarze mięsnym (marchewka, seler ,por ,śmietana ) | 300 ml jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięsnym (marchewka, seler, por, cebula, brukselka, śmietana) | 300ml rosół z makaronem na wywarze drobiowym (seler ,marchewka, cebula, pietruszka) | mleczna z płatkami owsianymi (mleko3,2%,cukier ), drożdżówka 60g (gluten , jaja, mleko) |
Chleb mieszany | 50 g gluten | 50g gluten | 50g gluten | 50g gluten | 50g gluten |
Drugie danie |
spaghetti 200g (makaron , mięso wieprzowe ,seler , koncentrat pomidorowy, marchewka) | 200g mięso wieprzowe( marchewka ,seler ,groszek zielony ) kasza jęczmienna 150g | kotlet mielony, jajka, bulka tarta, czosnek) ziemniaki 150 g | 200g bigos szynka wieprzowa, kiełbaska(kap. kiszona ,kap. biała , marchewka, seler, koncentrat pomidorowy), ziemniaki 150 g | 100g ryba panierowana kostka (mąka ,jajko ,ryba ,przyprawy), ziemniaki 150g |
Kompot | 250 g wieloowocowy z owoców mrożonych (truskawka) | 250g wieloowocowy z owoców mrożonych (truskawka) | 250g wieloowocowy z owoców mrożonych (wiśnia) | 250g wieloowocowy z owoców mrożonych (truskawka) | 250 g jabłkowy z owoców świeżych |
Surówka | – | 80 g ogórek korniszon | 80g ogórek świeży ze śmietaną lub jogurtem naturalnym | kapusta kiszona, cebula, marchewka, olej | |
Alergeny | seler, śmietana, gluten, jajka | seler, śmietana, truskawka, gluten | seler, śmietana, gluten, jajka | seler, jaja, gorczyca gluten, jajka | ryba, jajka, mleko, gluten |
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od pracowników kuchni